Vairāk nekā 80 uzņēmēji, universitāšu zinātnieki, jaunuzņēmēji un Aizsardzības ministrijas pārstāvji maija izskaņā dalījās pieredzē un iesaistījās diskusijās Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF Latvija) rīkotajā divu dienu pasākumā ''Nacionālais ceļojums: atzīmējot divdesmito gadadienu Latvijas dalībai NATO".

Pasākuma atklāšanā DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle iezīmēja šī ceļojuma diskusiju galveno tēmu – saruna par mūsu 20 gadu dalību NATO. Par mūsu sasniegumiem un to, ko visi kopā varam uzlabot nākotnē. Šis ir nozīmīgs gads - NATO svin pastāvēšanas 75 gadadienu, un mūsu dalībai NATO aliansē ir 20 gadi. Tādēļ svarīgi ir izvērtēt, kādi ir bijuši mūsu uzņēmēju veiksmes stāsti un kādu ceļa maizi mēs varam nodot mūsu jaunajiem uzņēmējiem.

  

Pasākumā piedalījās arī Ainārs Knoks, mūsu institūta zinātnieks un Materize platformas klientu risinājumu vadītājs, uzsverot, ka zinātnieki gatavi iesaistīties arī nākotnes pētījumos. Kā lielāko problēmu viņš minēja faktu, ka visu gribam izdarīt paši. Varētu paveikt vairāk, ja savā starpā iemācītos sadarboties. Svarīga ir sadarbība ar industriju. Ir jāzina tirgus, tā prasības un arī armijas nākotnes vajadzības, jo tad vieglāk radīt un piedāvāt jaunus produktus.

Noslēguma dalībnieki atzina, ka aizsardzības joma ir uzticamības bizness. Šeit nevar gaidīt ātrus rezultātus. Jāiegūst partneru uzticamība un to nedrīkst to zaudēt. Ja to zaudē, tad ceļš slēgts uz visiem laikiem. Uzticamību var gūt tikai ilgākā laikā. Aizsardzības ministrijas pārstāvji ieteica sekot līdzi informācijai par tirgus izpētēm un piedalīties tajās.

Pilns raksta teksts

Dalīties