Ieva Siliņa zinātnes komunikāciju sauc par tiltu starp zinātnisko eliti un plašāku sabiedrību. Tilts, kas ved uz labāku dzīvi: palīdz sabiedrībai kļūt zinātniski informētākai, kritiskāk domājošākai, labākus lēmumus pieņemošākai. Turklāt šī ietekme ir ļoti plaša.

Zinātnieki ir Latvijas intelektuālā elite, un zinātnieku darbs ir pamatā visa veida izaugsmei. Kaut tiešais zinātnieka darba mērķis ir vairot zināšanas, faktiski tās rada inovācijas un jaunas tehnoloģijas vai metodes, risina izaicinājumus sabiedrībā, vidē, uzņēmējdarbībā. Zinātnieku darbs ir pamatā gan sasniegumiem veselības jomā, kas ļauj mums dzīvot ilgāku un veselīgāku mūžu, gan ekonomiskajai izaugsmei, vides aizsardzībai, izglītībai un daudzām citām jomām.

Kā piemērus par tiem Latvijas zinātniekiem, kuri var iedvesmot citu valstu pētniekus, Ieva min LZA akadēmiķi Andris Ambaini, profesoru Jurģi Šķilteru. Mūsu zinātnieki ir radoši un čakli un spēj sasniegt lielāku rezultātu ar mazākiem resursiem nekā kolēģi ārvalstīs. Inteliģence bieži iet rokrokā ar lielisku humora izjūtu, kā, piemēram, LZA viceprezidentam, fiziķim Andrim Šternbergam, kurš ir lielisks piemērs cilvēkam ar misiju: izcili sasniegumi zinātnē, Latvijai piesaistīti miljoniem eiro un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta izveidošana par pasaules līmeņa izcilības centru.

Pilns intervijas teksts

Dalīties