Latvijas Zinātnes padomes 2024. gada Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursā saņemti 596 projektu pieteikumi no 30 zinātniskajām institūcijām. Šogad konkursam pieejamais valsts budžeta finansējums ir 28,6  miljoni eiro un viena projekta īstenošanas maksimālais finansējums ir 300 tūkstoši eiro. Pieejamais finansējums ļaus finansēt aptuveni 90 zinātniskos projektus. Lai īstenotu visus iesniegtos projektus, būtu nepieciešami 178,5 miljoni eiro.

Visvairāk iesniegumu saņemts no lielākajām universitātēm – Latvijas Universitātes (153 kā iesniedzējs un 24 kā partneris) un Rīgas Tehniskās universitātes (137 kā iesniedzējs un 21 kā partneris), bet no institūtiem – Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (57 kā iesniedzējs un 11 kā partneris).

Šobrīd Latvijas Zinātnes padomes eksperti izvērtē iesniegtos projektus un to atbilstību administratīvās vērtēšanas kritērijiem. Ja projekta pieteikums sagatavots atbilstoši, tad projekti tiek virzīti uz zinātnisko izvērtēšanu, kas ilgs līdz jūlija beigām. Zinātniskā izvērtēšana paredz divu ārvalstu zinātnieku piesaisti, kas veic projekta zinātnisko izvērtēšanu divu mēnešu laikā.

Vairāk informācijas

Dalīties