Mēs dzīvojam kosmosa zinātnes revolūcijas laikmetā, un daudzas parādības, kas šodien ir zinātniskā fantastika, pēc dažiem gadiem būs realitāte un nozarei ir vēl liels ekonomikas potenciāls – tās ir dažas no atziņām, kas, vienlaikus kalpojot par drosmīgu iedrošinājumu gan jaunuzņēmumiem, gan dažādu nozaru pārstāvjiem, izskanēja Rīgā 16. un 17. maijā aizvadītajā Baltijas vērienīgākajā zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konferencē “Deep Tech Atelier 2024”. Šogad konferenci klātienē apmeklēja aptuveni pusotrs tūkstotis interesentu no visas pasaules.

Vienkopus pulcējot lektorus no Lielbritānijas, Šveices, Vācijas, Luksemburgas, Francijas, Somijas, Japānas, ASV un citām valstīm, dažādu nozaru profesionāļus, studentus, akadēmiķus un citus interesentus, šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā konference notika sesto reizi, vienlaikus ar to atzīmējot arī Eiropas Kosmosa aģentūras dienu.

  

Pasākuma norise tika organizēta uz trim skatuvēm, un viens no akcentiem tika likts uz bio un kosmosa tehnoloģijām un to nozīmi cilvēku dzīvē jau šobrīd, atgādinot, ka kosmoss nebūt nenozīmē tikai iekāpšanu kosmosa kuģī, lai dotos Visuma izpētes misijās.

Konferencē piedalījās un uzstājās arī mūsu institūta pārstāvji: Mikro un nanoierīču laboratorijas pētnieki un CellBox Labs līdzdibinātāji Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša, Optisko materiālu laboratorijas vadītājs Aleksejs Zolotarjovs un Enerģijas materiālu laboratorijas pētnieks un “NeoHyTech” valdes loceklis Ainārs Knoks.

Informācija par konferenci

Dalīties