Erudīcijas konkursā "FIZMIX Eksperiments" par uzvaru un braucienu uz CERN centru Šveicē sacentīsies skolēni 216 komandās no visas Latvijas. AS "Latvenergo" rīkotajā ikgadējā konkursā ar atvērtās fizikas olimpiādes statusu visvairāk komandu reģistrēts no Rīgas pilsētas skolām – 51 komanda, savukārt Vidzemes novadu pārstāvēs 42, Kurzemes novadu – 40, Latgales novadu – 39, Zemgales novadu – 28 komandas, bet Rīgas reģionu – 16 skolēnu komandas.

Konkursa "FIZMIX Eksperiments" pusfināls un fināls norisināsies 13. aprīlī klātienē Latvijas Fizikas festivāla laikā konferenču centrā "ATTA CENTRE", Rīgā. Pusfinālā piedalīsies 10 erudītākās komandas no katra Latvijas reģiona un Rīgas pilsētas, kopā pulcējot 60 komandas. Savukārt finālā iekļūs un par vērtīgajām balvām cīnīsies sešas labākās katra reģiona un Rīgas pilsētas komandas.

Šī gada galvenā balva ir ceļojums uz Šveici, lai apmeklētu Eiropas Kodolpētniecības centru CERN – pasaulē vadošo zinātnisko centru un tā slaveno Lielo hadronu paātrinātāju, kā arī paviesotos Šveices Zinātnes centrā "Technorama".

Vairāk informācijas

Dalīties