Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija Startin.LV piedāvā gūt ieskatu jaunuzņēmumu aktualitātēs, veidojot "Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas atskatu". Elektroniski pieejamajā atskatā var aplūkot jaunākos investīciju, nodokļu maksājumu un apgrozījuma datus, kā arī iepazīties ar industrijas nozīmīgākajiem dalībniekiem.

Startin.LV, sadarbībā ar dažādiem partneriem, piedāvā gūt ieskatu pēdējā gada aktuālajos notikumos jaunuzņēmumu pasaulē. Pateicoties šai mijiedarbībai, atskats ir trīskāršojis līdzšinējo apjomu: kopējā statistika ir papildināta ar vairākiem datu punktiem, pieejams gada notikumu un daudzsološāko asociācijas biedru saraksts, kā arī izsmeļošs apkopojums par zināmāko atbalsta organizāciju paveikto.

Pārskatot pēdējās desmitgades pieejamos finanšu datus, iezīmējas nenoliedzama tendence: daudzi jaunuzņēmumi, kas spēj "izdzīvot" pirmos piecus gadus, pēc tam piedzīvo strauju izaugsmi gan darbinieku skaita, gan apgrozījuma ziņā, tādējādi krietni papildinot valsts budžetu. Tāpēc jo lielāka nozīme pirmajos darbības gados piesaistītajām investīcijām un valsts atbalsta instrumentiem.

2023. gadā pirmo reizi tika pasniegtas balvas labākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem astoņās kategorijās. Septiņās kategorijās uzvarētāju noteica Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” izveidota žūrija, bet astotajā – “Kopienas izvēle” – favorīts tika izvēlēts sabiedrības balsojumā. Jaunuzņēmums “Cellbox Labs” ieguva balvu kategorijā “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi”. "Cellbox Labs" bāze ir LU CFI, kur ir modernas laboratorijas un komandai nepieciešamais aprīkojums.

Vairāk informācijas

Dalīties