LU CFI direktors Andris Anspoks un KITECH pārstāvis Kyoung-Tae Park

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) un Korejas Industriālo tehnoloģiju institūts (KITECH) parakstījuši Saprašanās memorandu, radot augsni turpmākai sadarbībai materiālzinātnes, atjaunojamo energoresursu un citās zinātnes jomās.

KITECH delegācija – Kyoung-Tae Park (Korejas Reto metālu institūta direktors) un Lee Ro Woon (institūta Globālo inovāciju pārstāve) – vizītes laikā ar LU CFI uzsākusi diskusijas potenciāli kopīgas pētniecības, tehnoloģiju pārneses un attīstības projektu uzsākšanā. Dienvidkorejas viesi iepazīstināja arī ar plānu – Eiropā dibināt KITECH filiāli, saistībā ar to, pievēršoties tieši Eiropas ziemeļu un austrumu reģionam, tostarp Baltijas valstīm.

Pēc LU CFI direktora Andra Anspoka un KITECH pārstāvja Kyoung-Tae Park parakstītā Saprašanās memoranda un prezentācijām par abām institūcijām, LU CFI direktora vietnieks zinātnes jomā Andris Šternbergs, stāstot par institūtā veiktajiem pētījumiem un ieskicējot iespējamos sadarbības virzienus, vadīja LU CFI laboratoriju vizītes, iepazīstinot viesus ar institūta Nanotehnoloģiju centru, Spektroskopijas laboratoriju, Organisko materiālu laboratoriju, Enerģijas materiālu laboratoriju un Plāno kārtiņu laboratoriju.

KITECH ir Dienvidkorejas valsts pētniecības institūts, kas dibināts 1989. gadā, lai palīdzētu attīstīt tehnoloģijas vietējai rūpniecībai, ar uzsvaru uz mazā un vidējā izmēra uzņēmumiem. Šajā institūtā strādā vairāk nekā 2000 darbinieku.

Dalīties