Lai palielinātu bērnu un jauniešu interesi par zinātnes, tehnoloģiju, vides, inženierzinātņu un matemātikas jomām (STEM), valsts nozīmes interešu izglītības iestādes varēs saņemt papildu valsts budžeta finansējumu pedagogu atalgojumam un interešu izglītības programmu attīstībai. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie noteikumu grozījumi, kas 2024. gada 9. janvārī, apstiprināti valdībā.

“Papildu valsts atbalsts STEM interešu izglītībai dos iespēju rosināt bērnu interesi un izpratni par uzņēmējdarbību, tehnisko jaunradi, veicinot iekļaušanos mainīgajā un digitalizētajā vidē. Piešķirtais finansējums STEM interešu izglītības programmām paredz izglītojamo skaita pieaugumu 2024. gadā par 9200 izglītojamiem, 2025. gadā un turpmāk par 10 800 izglītojamiem katru gadu.

STEM izglītības jomu pieejamība un piedāvājuma paplašināšana ir viena no šīs valdības prioritātēm, tostarp, paredzot, ka valsts atbalsts sasniegs ne mazāk kā 20% no mērķdotācijas interešu izglītības programmām. Tāpat STEM jomu izglītības ieguves iespēju attīstību IZM īsteno sadarbībā ar dažādu tautsaimniecības nozaru organizācijām un ņemot vērā zināšanu un prasmju pieprasījumu darba tirgū.

Vairāk informācijas

Dalīties