2024. gada 8. janvārī Valsts emeritēto zinātnieku padome apkopoja iesniegtos pieteikumus un piešķīra valsts emeritētā zinātnieka statusu 27 Latvijas zinātniekiem, kuri dzīves gaitā ir veikuši būtisku ieguldījumu gan teorētisko, gan lietišķo zinātņu jomā.

Valsts emeritētie zinātnieki pārstāv plašu zinātņu jomu spektru: eksaktās zinātnes, medicīnu, lauksaimniecības un inženierzinātnes, kā arī humanitārās un sociālās zinātnes. Šie pētnieki savu darbību ir veikuši Latvijas lielākajās universitātes un vairākos valsts nozīmes pētnieciskos institūtos. Daļa no valsts emeritētā zinātnieka statusu saņēmušiem kolēģiem vēl joprojām ir saistīti ar aktīvu pētniecisko un/vai pedagoģisko darbu, daudzi no viņiem sniedz ekspertīzes un konsultācijas jaunu zinātnisko pētījumu izstrādē un realizācijā, nodarbojas ar zinātnes sasniegumu popularizēšanu.

Emeritēta zinātnieka statusu saņēma piešķirts mūsu institūta Segnetoelektrisko materiālu laboratorijas vadītājs, vadošais pētnieks Ēriks Birks un Plāno kārtiņu laboratorijas vadošā pētniece Vera Skvorcova.

Vairāk informācijas

Dalīties