Latvijas jaunuzņēmējdarbības attīstības platforma “Commercialization Reactor” iegūst 1. vietu Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zinātniski ietilpīgu talantu iniciatīvā “Deep Tech Talent Initiative” kā labākā zinātniski ietilpīgu tehnoloģiju jomas profesionāļu izaugsmes programma Eiropā.

“Commercialization Reactor” programmā kopš 2009. gada ir piedalījušās vairāk nekā 165 zinātnieku grupas, iesaistītas vairāk nekā 35 universitātes un izpētes centri. Vairāk nekā 300 uzņēmēju ir absolvējuši “Commercialization Reactor” programmu, kas ir ļāvis izveidot vairāk nekā 130 uzņēmēju un zinātnieku komandas. Šobrīd aktīvi darbojas un investīcijas ir piesaistījuši vairāk nekā 50 programmas jaunuzņēmumu.

“Zinātniski ietilpīgu tehnoloģiju kategorijā esam novērtēti kā Eiropas labākā programma. Novērtējums ir par pilnu “Commercialization Reactor” programmu ciklu – no uzņēmēju un zinātnieku atlases, komandu veidošanas, apmācības komercializācijā līdz darbībai pirmsakcelerācijas programmā, lai izveidotās zinātnieku un uzņēmēju komandas turpinātu darbu kā zinātņietilpīgi jaunuzņēmumi, un tā ir svarīga atzinība visai “Commercialization Reactor” komandai,” saka “Commercialization Reactor” vadošais partneris Antons Adamovičs.

Vairāk informācijas

Dalīties