2023. gada 8.novembrī LU Dabas mājā konferences "Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma: viedie materiāli, fotonika un biomedicīna" ietvaros pulcējās Latvijas lielāko universitāšu un pētniecības institūtu pārstāvji, kā arī politikas veidotāji un industrijas spēlētāji, lai diskutētu par programmas "Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma" gaitu un sasniegtajiem rezultātiem, kā arī – lai apzinātu industrijas vajadzības un pieejamo valsts atbalstu, kas nepieciešams zinātnisko inovāciju nonākšanai tirgū.

Pasākums tika organizēts Valsts pētījuma programmas (VPP) projekta "Viedo materiālu, fotonikas, tehnoloģiju un inženierijas ekosistēma" ietvaros, kuru īsteno Latvijas Universitāte, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, Rīgas Tehniskā universitāte, LU Elektronikas un datorzinātņu institūts, LU Matemātikas un Informātikas institūts, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs, Latvijas Koksnes ķīmijas institūts un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija.

Pētījumu finansē Latvijas Zinātnes padome, projekta “Viedo materiālu, fotonikas, tehnoloģiju un inženierijas ekosistēma” (VPP-EM-FOTONIKA-2022/1-0001) ietvaros.

Konferences ieraksts

Dalīties