Pētniecība un izglītība ir atslēga inovācijām, lai tiktu galā ar šodienas un nākotnes globālajiem izaicinājumiem. Ilgtermiņa sadarbība sekmē izcilus rezultātus un inovācijas Baltijas reģionā, kam Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas granta Baltijas Pētniecības programma devusi nozīmīgu pienesumu, secināja programmas vidusposma konferences “Sadarbības pieredze pētniecības nākotnes veidošanai” dalībnieki. Programmā pēc vienotas pieejas Baltijas valstu zinātnieki veic pētījumus ar Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas zinātniekiem, kopīgi īstenojot 27 pētniecības projektus.

18. oktobrī konferences dalībniekiem bija iespēja apmeklēt vairākus Latvijas Baltijas pētniecības programmas projektus un pārliecināties par veiksmīgajiem rezultātiem. Tika iepazīstināti ar Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta projektu “Alumīnija reciklēšana ūdeņraža iegūšanai – no atkritumiem caur ūdeņraža radītu enerģiju uz alumīnija oksīdu – AliCE-WHy”, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra projektu “Fiziskās aktivitātes kā krūts vēža prevencijas līdzeklis: molekulāro mehānismu izpēte” un vairākiem citiem projektiem.

19. oktobrī vienkopus pulcējās pārstāvji no EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātēm “Baltijas pētniecības programma”, “Stipendijas” un “Inovācijas centri”.

Vairāk informācijas

Dalīties