Š. g. 19. oktobrī, kvantu tehnoloģiju eksperti, zinātnieki, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares pārstāvji un politikas veidotāji foruma "5G Techritory" laikā parakstīja memorandu par sadarbību kvantu tehnoloģiju attīstībā.

Memorandu parakstīja Latvijas Universitātes, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", VAS "Elektroniskie sakari", Rīgas Tehniskās universitātes, SIA "Latvijas mobilais telefons", SIA "Tet", SIA "Mikrotīkls", Satiksmes ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji.

Memoranda parakstīšana simbolizē apņemšanos sadarboties, lai veicinātu kvantu tehnoloģiju izaugsmi Latvijā, norādīja pasākuma organizatori.

Memoranda parakstīšana notika foruma "5G Techritory" koprades pasākumā "Sagaidot kvantu ēru", kas tika organizēts, lai veicinātu diskusiju starp politikas veidotājiem, zinātniekiem un nozares līderiem par kvantu tehnoloģiju ietekmi uz dažādām tautsaimniecības nozarēm, tostarp, par drošības un tehnoloģiskās attīstības izaicinājumiem.

Vairāk informācijas

Dalīties