Jaunākajā Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) veidotajā globālajā inovāciju indeksā “Global Innovation Index 2023” Latvija ierindojas 37. vietā, kas ir par četrām pozīcijām augstāk nekā gadu iepriekš. Lai gan Latvijai ir izdevies uzlabot savas pozīcijas, atsevišķās jomās ir jāmeklē risinājumi, kā uzlabot rezultātus un pietuvoties inovatīvi attīstītākām valstīm.

Global Innovation Index 2023 liecina, ka Latvijā ieguldījumi inovācijās apsteidz pašu inovāciju apjomu, tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo novērtējumu par 3,28% ir uzlabojies izsniegto patentu skaits. Tāpat uzlabojušies rādītāji augsto tehnoloģiju eksporta jomā – to vērtībai palielinoties par 5,94%, Latvija rangā ieņem augsto 25. vietu.

Globālais inovāciju indekss ik gadu novērtē inovatīvākās ekonomikas pasaulē, analizējot 132 pasaules valstu inovāciju rādītājus, vienlaikus izceļot inovācijas stiprās un vājās puses. Katra valsts tiek vērtēta, apskatot 80 dažādus indikatorus, kas ir saistīti ar inovācijām, kas ir sagrupēti inovāciju ieguldījumos un inovāciju galarezultātā.

Vairāk informācijas

Dalīties