Jauniešu organizācija “The Raccoons” aicina vidusskolēnus un studentus piedalīties programmēšanas maratonā jeb hakatonā, lai uzzinātu vairāk par tehnoloģiju inovācijām, radoši īstenotu ideju un attīstītu digitālās, īpaši programmēšanas, prasmes. Jau ceturtais “The Raccoons” hakatons šogad norisināsies no 20. līdz 22. oktobrim Latvijas Universitātes Dabas mājā Rīgā.

Hakatons jeb programmēšanas maratons ir pasākums, kurā gan iesācēji, gan pieredzējuši entuziasti tiek aicināti sadalīties komandās, rast risinājumu sadarbības partneru sagatavotajam izaicinājumam un 48 stundu laikā izveidot tā prototipu.

“The Raccoons” komanda aicina hakatonā piedalīties jebkuru neatkarīgi no zināšanu līmeņa, mudinot apgūt programmēšanu un ideāciju praktiski. Darbs hakatonā neaprobežojas vien ar programmēšanu un digitālajām tehnoloģijām – dalībnieki tiek mudināti apzināties, kas nepieciešams, lai realizētu savu ideju un attīstītu to nākotnē. Lai labāk izprastu mijiedarbību starp ideju, dizainu, tehnisko risinājumu un biznesa attīstību, hakatonā ir aicināti piedalīties skolēni un studenti no dažādiem mācību vai studiju virzieniem.

Pasākumu līdzorganizē Latvijas Universitātes Studentu padome un hakatona partneri “TechHub Riga”, “Norway Grants”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centrs un Latvijas Universitātes Cietvielu Fizikas institūta fonds. Pasākumu atbalsta Ekonomikas ministrija, Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra un projekts “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

Vairāk informācijas

Dalīties