Izstāde “Zinātne Latvijai 2023”, kas vēsta par divpadsmit izcilām dažādu zinātnes jomu Latvijas un diasporas personībām, viesojas Ogrē un līdz 27. oktobrim būs apskatāma Ogres tehnikuma bibliotēkā (1. stāvs), Aizupēs, Tīnūžu pagastā, Ogres novadā.

Izglītības un zinātnes ministrija jau sesto gadu veido  “Zinātne Latvijai” kalendāru un izstādi, kas vēsta par divpadsmit Latvijas un diasporas zinātniekiem un zinātniecēm no dažādām paaudzēm, zinātnes nozarēm un zinātniskajām institūcijām, tādējādi parādot Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību. Ar saviem pētījumiem tik dažādās zinātnes jomās kā literatūra, ģenētika, materiālzinātne, mūzika, kosmoss, virtuālās realitātes tehnoloģijas, militārā un veterinārā medicīna, bioloģija un fizika Latvijas zinātnieces un zinātnieki ir paplašinājuši zināšanu apvārsni ne tikai sev, bet mums visiem kopā.

Izstādē var ne tikai aplūkot zinātnieku portretus, bet arī ar QR koda palīdzību savā viedtālrunī vai citā mobilajā ierīcē noskatīties trīs minūšu garu video stāstu par katru no pētniekiem, tādā veidā tuvāk iepazīstot pašu zinātnieku un viņa pārstāvēto zinātnes nozari.

Vairāk par 12 zinātnes personībām

Dalīties