2023. gada 20.-22. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, norisināsies jau piektais LU Cietvielu Fizikas institūta (LU CFI) organizētais hakatons “Student Deep Science Hackathon”. Pasākumā piedalīties var ikviens students vai vidusskolēns ar vai bez komandas.

Starptautiskais hakatons tiek organizēts kā jaunu inovatīvu ideju radīšanas un attīstīšanas darbnīca, kas paredzēta studentiem un vecāko klašu skolēniem, kuri vēlas veidot starpdisciplināras komandas ar inovācijas potenciālu. Meklējam interesantas idejas STEAM (science, technology, engineering, art, mathematics) jomās.

Pasākuma pirmajā dienā dalībnieki veidos komandas, strādās pie idejām un attīstīs tās kopā ar mentoriem. Pasākuma noslēgumā žūrijai, zinātniekiem, investoriem un citiem interesentiem tiks prezentēts idejas komercializācijas plāns.

Hakatona laikā dalībniekiem tiks nodrošināts profesionālu mentoru atbalsts, kopstrādes vide un informācija komercializācijas soļu veikšanai.

Pasākumam aicināti pieteikties arī interesenti bez idejas. Ikvienam būs iespēja ar savu kompetenci un motivāciju pievienoties kādai no komandām.

Dalība hakatonā ir bez maksas. Minimālais dalībnieka vecums ir 16 gadi. Pasākuma darba valoda ir angļu.

Pieteikšanās līdz 20. oktobrim: ŠEIT.

Hakatonu organizē LU CFI un LU CFI Fonds sadarbībā ar LU Studentu Padomi un jauniešu organizāciju “The Raccoons”.

Pasākuma balvu 2000 EUR nodrošina LU CFI Fonds.

 

Pasākums tiek atbalstīts ar ERAF līdzfinansēto projektu Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

Dalīties