22. septembrī norisinājās Rīgas Ekonomikas augstskolas ESI studentu inovācijas programmas uzņēmējdarbības konkurss “Impact Lab”, kas vienoja studentus no dažādām Latvijas universitātēm, izstrādājot unikālas idejas ilgstpējas jomā. Izaicinājumus piedāvāja programmas partneri - “Rimi Baltic”, “SEB Latvija” un “Printify”.

ESI Impact Lab pasākums notika Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās un apvienoja  120 studentus no sešām Latvijas universitātēm un vairākiem Latvijas reģioniem. Pasākums iesākās ar iedvesmojošu ilgtspējas konsultantes un "Impact House" dibinātājas Kristīnes Nagles runu, kura iepazīstināja ar ilgtspējīgas uzņēmējdarbības jēdzienu, tās principiem un milzīgo potenciālu.

Sekojoši, partneru RIMI Baltic, SEB Latvija un Printify pārstāvji prezentēja savu industriju izaicinājumus. Pēc tam, tika novadīta interaktīva ideācijas meistarklase, kuras laikā dalībnieki izmantoja tiešsaites rīkus, kas palīdzēja viņiem attīstīt viņu visradošākās idejas. Ideju attīstīšanā studentiem aktīvi palīdzēja mentori no Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas, tostarp Riga Techgirls, Inovāciju Akadēmija, Magebit, TET un citi.

Tika izveidotas 30 studentu komandas un katrai komandai tika piesaistīts konkrēts partnera izaicinājums.  Risinātās tēmas ietvēra drukāšanas ietekmes samazināšanu uz vidi, kā izglītot darbiniekus par ilgtspēju, kā izstrādāt rīkus vai risinājumus, lai vienkāršotu pārvaldību ilgtstpējas regulējam jomā un citas. Labākās komandas katrā no ilgtspējas izaicinājumu virzieniem saņēma naudas balvas.

Andris Vedigs, uzņēmuma Agile pārmaiņu un inovāciju vadītājs, RIMI Baltic: "Mēs bijām ļoti priecīgi piedalīties pasākumā, īpaši redzot tik daudz entuziastisku studentu, kuriem rūp ilgtspējība un kuri ir gatavi risināt dažādu industriju izaicinājumus. Mēs ļoti novērtējām komandu ieguldījumu un darbu, inovatīvās idejas, kā arī to redzējumu, kā šīs idejas var pārvērst realitātē. Neskatoties uz ierobežoto laiku, piedāvātie risinājumi bija izcili. Mēs bijām lepni piešķirt balvas labākajām komandām, kuras patiešām pelnīja savu atzinību. Komandas, kuras pievērsās mūsu konkrētajiem izaicinājumam, parādīja milzīgu iniciatīvu, entuziasmu un dedzīgu vēlmi mainīt pasauli! "

Viktors Toropovs, Ilgtspējas attīstības vadītājs SEB Latvija: “Patīkami redzēt, ka komandas bija gatavas radīt labas idejas ap ilgstpējas jomu, kura īpaši attiecībā uz normatīvu prasību apgūšanu un izpratni, ir sarežģīta. Lielisks darbs vairākām komandām par spēju strukturēt idejas un piedāvāt interesantus risinājumus īsā laika periodā. No SEB bankas puses, mēs ceram tirgū redzēt vairāk un vairāk prasmi strādāt ar ilgtspēju saistītiem jautājumiem, jo tirgus pieprasījums pēc šādām kompetencēm turpinās pieaugt.”

ESI studentu inovāciju programma pateicas visiem iesaistītajiem studentiem un partneriem!

ESI Impact Lab atbalstīja Rīgas Ekonomikas augstskolas Studentu inovāciju programma ESI, “Rimi Baltic”, “SEB banka”, AS “Printify” un Eiropas Reģionālais fonds. Projekta numurs: 1.1.1. 3./21/A/008.a. Programmu organizē Rīgas Ekonomikas Augstskola, Rīgas Juridiskā Augstskola, Latvijas Mākslas Akadēmija, Latvijas Universitātes Cietvielu Fizikas Institūts, Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmija un citi industrijas partneri.

 

Dalīties