Septembra beigās pasākumā "Solis tuvāk virsotnei" godināti Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta (LU CFI) zinātnisko un akadēmisko grādu ieguvēji un viņu darbu vadītāji. Šāds pasākums LU CFI notika jau 5. reizi.

Šogad kopumā sumināti 19 grādu ieguvēji - 3 zinātņu doktori, 7 maģistri un 9 bakalauri. Bet piecu gadu laikā sveikti gandrīz 100 akadēmisko un zinātnisko grādu ieguvēji.

LU CFI vecākā eksperte Laura Kalniņa stāsta: "Viss sākās 2019. gada 27. jūlijā ar e-pastu Līgai Grīnbergai un Anatolijam Šarakovskim. Ar Mārtiņu (pask.: iepriekšējais LU CFI direktors Mārtiņš Rutkis) vienojāmies, ka septembrī uztaisīsim visinstitūta pasākumu ar direktora piedalīšanos šī gada augstskolu beidzējiem (grādu ieguvējiem) un saistītajām personām. Tā nu mēs trijatā arī šo tradīciju izveidojām."

"Cilvēks, kurš pārvietojis kalnu, sāka ar maziem akmeņiem," šī, Konfūcijam piedēvētā rindiņa, bija pirmā pasākuma iedvesmojošā frāze, kas nav zaudējusi savu aktualitāti un nozīmību arī šodien. Jāatzīmē arī, ka pirmajā reizē apsveiktie kolēģi - atzinību saņēmēji - līdz šim brīdim paši jau ir novadījuši ne vienu vien bakalaura un maģistra darbu, nu jau saņemot pateicību no institūta kā darbu vadītāji.

Dalīties