Piektdien, 29. septembrī, no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts Zinātnieku naktī uzņēma ikvienu zinātnes draugu un interesentu. Pasākuma laikā katram bija iespēja tuvāk iepazīt institūta darbu un darbības jomas.

Zinātnieku nakti LU CFI apmeklēja vairāk nekā 700 interesētu visās vecuma grupās. Taču visplašākā atsaucībā bija tieši no skolēniem, kuri aktīvi iesaistījās LU CFI darbinieku sarūpētajās aktivitātēs. Pasākumā LU CFI uzņēma ikvienu ciemiņu, bet iepriekš savu dalību pieteica Rīgas Tehniskā koledža, Carnikavas pamatskola, Ogres Valsts ģimnāzijas un citas izglītības iestādes.

Lielu apmeklētāju sajūsmu izpelnījās LU CFI pagalmā sarīkotais dzīvās uguns šovs. Tāpat ievērojamu interesi izpelnījās arī luminescences eksperimenti un iespēja modelēt kristālu režģi. Kārumniekiem īpašu prieku sagādāja zinātniskais našķis jebšu dzēriens un kukurūzas pārslas ar sauso ledu.

Zinātnieku nakts laikā apmeklētāji varēja iepazīt mikrofluīdikas pasauli, bateriju darbības principus, kā arī redzes uztveres īpatnības. Pasākumā bija arī iespēja arī uzzināt vairāk par institūtā īstenotajiem projektiem.

Pasākuma laikā lielāki zinātnes fani varēja arī pārbaudīt savas zināšanas piedaloties īpašajā Zinātnes misijā. Tās laikā, pārbaudot savas zināšanas, apmeklētāji krāja zīmodziņus, kurus pēc tam varēja apmainīt pret balvām no LU CFI.

Pasākuma organizēšanā un aktivitātēs bija iesaistīti ap 60 LU CFI darbinieku.

 

Dalīties