Lai gan Latvijas zinātniekiem ambīcijas netrūkst, ir nepieciešams veidot ciešāku Latvijas zinātnisko institūciju un komersantu sadarbību, lai vēl sekmīgāk piedalītos programmā “Apvārsnis Eiropa” un izmantotu tās piedāvātās iespējas. Tā, atskatoties uz Latvijas Eiropas Savienības (ES) pētniecībā un inovācijās ietvarprogrammā “Apvārsnis 2020” paveikto un nākotnes izaicinājumiem, uzsvēra konferences “Apvārsnis Eiropa: Latvijas ceļš uz zinātnisko izcilību” dalībnieki.

Latvijas Zinātnes padomes (LZP) Nacionālā kontaktpunkta rīkotās konferences mērķis bija atskatīties uz iepriekšējā programmā – “Apvārsnis 2020” – paveikto un izvērtēt Latvijas zinātnieku kopienas stiprās puses un izaicinājumus pašreizējā ES pētniecības un inovācijas pamatprogrammā “Apvārsnis Eiropa”.

Pasākumā piedalījās arī Eiropas Komisijas Pētniecības un Inovāciju ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Marks Lemetrs (Marc Lemaitre), kurš atzinīgi novērtēja Latvijas spējas ieguldīt fondu finansējumu un saskatīt inovācijas. Lemetrs norādīja, ka Latvijas panākumu līmenis programmā “Apvārsnis Eiropa” faktiski ir augstāks nekā vidēji ES, un tas liecina par pieteikumu augsto kvalitāti. Vienlaikus viņš aicināja vēl aktīvāk izmantot programmas iespējas, jo pēc projektu skaita un finansējuma apjoma uz vienu iedzīvotāju Latvija atrodas dalībvalstu pēdējā trešdaļā.

Informācija par pasākumu un foto

Dalīties