Ar savu klātbūtni pirmajā Latvijas jaunuzņēmumu balvas “Latvian Startup Awards” pasniegšanas ceremonijā šīs nozares nozīmi apliecināja Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš nepieturējās pie sagatavotās oficiālās uzrunas un runāja no sirds, uzsverot, ka jaunuzņēmumi maina daudzas nozares un ir pierādījums tam, ka mums ir, ar ko lepoties.

Izvēloties kategoriju, kurā pasniegt balvu, prezidentu visvairāk ieinteresēja kategorija “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi”, jo tajā sacentās jaunuzņēmumi, kas ir apņēmības pilni reāli palīdzēt atrisināt planētas mēroga problēmas un atvieglot cilvēces pastāvēšanu. “Jūsu tehnoloģija ir apbrīnojama, jo tā ne tikai paātrinās, bet arī vienkāršos jaunu medikamentu izstrādi,” prezidents teic par “Cellbox Labs” tehnoloģiju.

Jaunuzņēmuma “Cellbox Labs” pirmsākumi ir meklējami 2019. gadā, kad sākās BMC sadarbība ar Latvijas Universitātes Cietvielu un fizikas institūtu (CFI). BMC pārstāvēja Artūrs Ābols, bet CFI – Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša.

Vairāk informācijas

Dalīties