19. septembrī forumā «Ūdeņradis mobilitātei un enerģijai» Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pulcēsies nacionāla un starptautiska mēroga enerģētikas nozares eksperti un notiks dažādu ar ūdeņradi darbināmo transporta veidu demonstrācija. Foruma dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar RTU pētnieku veikumu šajā jomā.

Forumā eksperti diskutēs par ūdeņraža kā enerģijas nesēja ieviešanu enerģētikas, transporta un rūpniecības sektoros. Tajā piedalīsies enerģētikas, transporta nozares un ūdeņraža enerģijas eksperti, tajā skaitā, pārstāvji no «Hydrogen Europe», «Clean Hydrogen Joint Undertaking», ES institūcijām, kā arī ūdeņraža-elektriskā autobusa un ūdeņraža uzpildes tehnoloģiju piegādātāji no «Caetanobus», «Messer», «Toyota», «Worthington Industries» un «Ballard Power Systems Europe».

Ar RTU zinātnieku veikumu forumā iepazīstinās RTU zinātņu prorektora p.i. Gatis Bažbauers. RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes zinātnieki sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes un LU Cietvielu fizikas institūta kolēģiem izstrādājuši inovatīvu amfotērā atsaistītu elektrolīzi – metodi, kā ar augstu efektivitāti un droši ražot ūdeņradi. Šis veikums guvis starptautisku un nacionālu atzinību.

Vairāk informācijas un reģistrācija

Dalīties