“Startup dienā” pirmo reizi pasniegtas balvas labākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem astoņās kategorijās. Septiņās kategorijās uzvarētāju noteica Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” izveidota žūrija, bet astotajā – “Kopienas izvēle” – favorīts tika izvēlēts sabiedrības balsojumā

Septiņās kategorijās, kur balsojumu noteica žūrija, par uzvarētājiem atzīti šādi jaunuzņēmumi:

  1. “Straujākais izrāviens” – “Naco Technologies”. Uzņēmums izstrādā nanopārklājumu un citus jaunus materiālus zaļā ūdeņraža ražošanai.
  2. “Jaunpienācējs” – “Swotzy”. Uzņēmums ir izveidojis asistentu e-komercijas uzņēmumiem, kas palīdz gudrāk organizēt preču piegādi.
  3. “Labākais izaugsmes stadijas jaunuzņēmums” – “Giraffe360”. Jaunuzņēmums izstrādājis mākslīgajā intelektā balstītu video un foto uzņemšanas kameru nekustamo īpašumu nozarei.
  4. “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi” – “Cellbox Labs”. Komanda veido orgānus uz čipa, ko var izmantot, lai precīzi pielāgotu zāles katram pacientam un testētu medikamentus bez dzīvnieku iesaistes.
  5. “Labākais iekārtu tehnoloģiju jaunuzņēmums” – “Aerones”. Uzņēmums piedāvā robotizētu remonta un uzturēšanas sistēmu vēja turbīnām.
  6. “Labākais programmatūras jaunuzņēmums” – “Web Scraper”. Interneta “skrāpēšanas” paplašinājums, kas darbojas bez programmatūras, un tā izmantošanai nav nepieciešamas programmēšanas zināšanas.
  7. “Dibinātājs-iedvesma” – Artis Kehris, “Printify” līdzdibinātājs.

Jaunuzņēmuma “Cellbox Labs” pirmsākumi ir meklējami 2019. gadā, kad sākās BMC sadarbība ar Latvijas Universitātes Cietvielu un fizikas institūtu (CFI). BMC pārstāvēja Artūrs Ābols, bet CFI – Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša.

Jaunuzņēmumam “Cellbox Labs” balvu pasniedza Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Vairāk informācijas

Dalīties