8. septembrī Startup dienas ietvaros pirmo reizi tiks pasniegtas balvas labākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem astoņās kategorijās. Septiņās kategorijās uzvarētāju noteica Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” izveidota žūrija, bet astotajā – “Kopienas izvēle” (“Community Choice”) – favorīts tiks izvēlēts sabiedrības balsojumā. Tas jau ir sācies Latvijas Startup balvas mājas lapā. Ikviens ir aicināts balsot un izvēlēties iedvesmojošāko no iepriekšminētajiem jaunuzņēmumiem.

Pieteikt jaunuzņēmumu nominēšanai kādā no septiņām kategorijām varēja jebkurš. Kopumā žūrija izvērtēja vairāk nekā 130 pieteikumus. Žūrijā bija eksperti, kuri jaunuzņēmumu ekosistēmā darbojas kopš tās tapšanas vai ilgu laiku. Attiecīgi viņiem ir dziļa izpratne par situāciju Latvijā un arī pietiekami plašs skats globāli.

Žūrija katrā kategorijā izvirzījusi trīs favorītus. Kategorija “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi” (“Impact”) ierindots “Cellbox Labs” – orgāni uz čipa, ko var izmantot, lai precīzi pielāgotu zāles katram pacientam un testētu medikamentus bez dzīvnieku iesaistes. Šo jaunuzņēmumu ir dibinājuši mūsu institūta zinātnieki Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša kopā ar Biomedicīnas pētījumu un studiju centra pētnieku Artūru Ābolu.

Vairāk informācijas

Dalīties