2023. gada 15. maijā noslēdzās projektu iesniegumu pieteikšana Latvijas Zinātnes padomes (LZP) 2023. gada Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) konkursam. Tika saņemti 583 projektu iesniegumi, no tiem administratīvajām prasībām atbilda 576 iesniegumi, kam tika veikta zinātniskā izvērtēšana.

Projektu iesniegumu zinātniskās izvērtēšanas rezultātā virs sliekšņa tika novērtēti 346 projektu iesniegumi, no tiem bija iespējams finansēt 57 visaugstāk novērtētos projektu iesniegumus, tiem kopā piešķirot finansējumu 17 082 522 euro apmērā. 

Konkursā tika saņemti iesniegumi no 32 zinātniskajām institūcijām, tās visas bija projektu iesniedzējas, bet 20 no tām - arī sadarbības partneres. Konkursā finansējumu kā projektu iesniedzējas vai sadarbības partneres saņēmušas 16 zinātniskās institūcijas.

FLPP konkursā atbalstīti 7 Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta (LU CFI) iesniegtie projekti, kā arī viens projekts, kurā LU CFI sadarbojas ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru.

Konkursa rezultātu pārskats

Dalīties