Kopš 2009. gada Latvijā izveidoti vairāk nekā 80 zinātņietilpīgi jaunuzņēmumi, kuriem investīciju un grantu piesaistē kopumā sniegts vairāk nekā 16 miljonu eiro atbalsts. Veiktie ieguldījumi zinātnē un inovācijās veicinājuši drosmīgu ideju komercializēšanu un zinātņietilpīgās nozares attīstību.

Viens no būtiskiem šīs jomas spēlētājiem ir zinātnes komercializācijas platforma “Commercialization Reactor”, kuras mērķis ir veidot jaunus, modernus uzņēmumus, kas ir balstīti uz zinātniskiem un tehnoloģiskiem sasniegumiem. Līdz šim “Commercialization Reactor” kopumā īstenojis 21 speciālo atbalsta pasākumu “Ignition Event” un tam sekojošās programmas, kurās sniegta palīdzība un papildu mācības, nodrošinot vairāk nekā 50 jaunuzņēmumu izveidošanu. Šie jaunuzņēmumi pārstāv inženierzinātņu, medicīnas, kosmosa, mākslīgā intelekta, nanotehnoloģiju, biotehnoloģiju, kā arī citas nozares.

Kopš 2009. gada “Ignition Event” pasākumu laikā vairāk nekā 165 starptautisku zinātnieku grupām, kā arī vairāk nekā 35 universitātēm un izpētes centriem piedāvāta iespēja komercializēt savas tehnoloģijas sadarbībā ar topošajiem uzņēmējiem visā pasaulē.

Vairāk informācijas

Dalīties