No 16. līdz 19. augustam Daugavpils inovāciju centrs (DIC) un Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC) piedalījās sarunu festivālā “Arendalsuka”, kas notika Ārendālē, Norvēģijā. Inovāciju centru pārstāvji dalījās pieredzē ar norvēģu kolēģiem, apmeklējot Ārendāles inovāciju centru “Vitensenteret Arendal”, kā arī festivāla noslēdzošajā dienā uzstājās diskusijā “100 iemesli, kāpēc zinātne ir jautra!”. Inovāciju centru dalību pasākumā atbalstīja Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programma “Pētniecība un izglītība”.

Inovāciju centri iepazinās ar Ārendāles inovāciju centra “Vitensenteret Arendal” darbu, tās ekspozīcijām, izzināja norvēģu kolēģu pieredzi dažādu eksperimentu un aktivitāšu organizēšanā. “Vitensenteret Arendal” ir vērsts uz STEM un STEAM jomas popularizēšanu Norvēģijas jauniešu vidū un ir viens no vairāk nekā 10 inovāciju centriem Norvēģijā.

Ar EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Pētniecība un izglītība” atbalstu Latvijā izveidoti četri inovāciju centri – Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Daugavpilī, lai veicinātu interesi par STEM jomu jauniešiem visā Latvijā.

Vairāk informācijas

Dalīties