Ceturtdien, 10. augustā, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtu (LU CFI) apmeklēja Dr. phys. Dr. technol. Marina Tjuņina (Marina Tyunina), kur viņa no LU CFI direktora vietnieka Andra Šternberga saņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ārzemju locekļa diplomu.

M. Tjuņina savulaik strādājusi LU CFI Segnetoelektrisko materiālu laboratorijā. Pašlaik viņa ir Oulu Universitātes Informācijas tehnoloģiju un elektroniskās inženierijas fakultātes vadošā pētniece un Čehijas Zinātņu akadēmijas Fizikas institūta Plāno kārtiņu laboratorijas vadītāja, vadošā pētniece.

2022. gadā LU CFI un A. Šternbergs kā LZA viceprezidents M. Tjuņinu izvirzīja LZA Ārzemju locekļa statusam. Aizvadītā gada novembrī LZA pilnsapulce ievēlēja M. Tjuņiņu šajā amatā.

Institūta apmeklējuma laikā A. Šternbergs M. Tjuņiņu iepazīstināja ar LU CFI jaunākajiem sasniegumiem un nozīmīgākajiem projektiem, kā arī parādīja dažus no institūta zinātniskajiem centriem – Nanotehnoloģiju centru, Spektroskopijas centru, kā arī Mikroskopijas centru.

 

Dalīties