Jūlija nogalē Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) viesojās studenti no Taivānas Nacionālās Sun Jat-sen Universitātes (National Sun Yat-sen University - NSYSU) Materiālzinātņu un optoelektronikas departamenta. Vizītes laikā jauniešiem bija iespēja iepazīt LU CFI, apmeklēt laboratorijas un piedalīties mūsu zinātnieku vadītās lekcijās par aktuālajiem pētījumiem.

20 studenti no Taivānas Latviju apmeklēja akadēmiskās apmaiņas programmas ietvaros, kuras laikā tiem bija iespēja apmeklēt arī LU CFI.

NSYSU ir viens no LU CFI sadarbības partneriem, un studentu delegācijas apmeklējums bija viens no šīs sadarbības pasākumiem. Sadarbībai nozīmīgs ir arī valdības atbalsts, tāpēc LU CFI ar prieku uzņēma arī Taipejas misijas Latvijas Republikā pārstāvis Endrjū H. C. Lī (Andrew H. C. Lee), kurš sveica institūta viesus. Viņš pateicās NSYSU par aktīvo sadarbību ar LU CFI un pauda arī Taipejas misijas Latvijas Republikā gatavību atbalstīt Latvijas un Taivānas sadarbību arī zinātnes un augstākās izglītības jomā.

NSYSU ir viena no visaugstāk novērtētākajām Taivānas augstākās izglītības iestādēm. Tā dibināta 1980. gadā, un to veido septiņas koledžas, 21 departaments, 17 institūti.

 

Dalīties