Lai iepazītos institūta darbu un šeit īstenotajiem projektiem, 1. augustu Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā viesojās Eiropas Savienības projekta “Latvijas Digitālais akselerators” (DAoL) pārstāvji.

Vizītes laikā viesiem bija iespēja uzzināt par LU CFI darbu, kā arī vairākiem projektiem, ko šeit īsteno, piemēram, orgāni uz čipa, viedā boja, kā arī dažādu modernu sensoru izstrāde. Tāpat institūta direktors Andris Anspoks DAoL pārstāvjiem pastāstīja par institūta darbu.

DAoL projekts veidots ar mērķi veicināt digitālo transformāciju un inovācijas, lai uzlabotu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunus digitālos risinājumus, lai palielinātu ieguldījumus IKT tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā.

Projekta jeb jaunā Eiropas digitālā inovāciju centra (EDIC) pirmo 3 gadu mērķi ir izveidot pilnībā funkcionējošu EDIC, atbalstīt vismaz 3500 gala labuma guvējus, ieguldīt 6,7 miljonus euro digitālajā transformācijā, kā arī piesaistīt vismaz 2,4 m gala labuma saņēmēju atbalstam no citiem finanšu avotiem.

Projektā ir iesaistīti 20 partneri, kas nodrošina piekļuvi plašai pētniecības un tehnoloģiskajai pieredzei, kā arī atbalstam uzņēmējdarbībai un inovācijām. Konsorcijā ir 4 partneri ar digitālo inovāciju centru pieredzi, 3 vadošās un 3 reģionālās Latvijas augstskolas, inovatīvas NVO ar ilggadēju pieredzi atbalsta sniegšanā augsto tehnoloģiju un zaļo tehnoloģiju jomās, kā arī reģionālā un tehnoloģiskā attīstībā. Latvijas Digitālais akselerators (DAoL) nodrošinās piekļuvi jaunākajām digitālajām prasmēm un atbalstīs produktu inovācijas.

Projekta kopējās izmaksas ir 6 765 999,64 EUR, no tām 1 765 999,64 EUR sedz Eiropas Komisija (EK) programmas “Digitālā Eiropa” ietvaros un 5 mil. EUR Atveseļošanās fonda (AF) finansējums. EK projekta aktivitātes plānotas 3 gadu garumā, no 2022. gada 1. septembra līdz 2025. gada 31.augustam. AF projekta ilgums ir 46 mēneši no 2022. gada septembra līdz 2026. gada jūnijam.

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta "Latvijas Digitālais akselerators" DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002. Eiropas Savienība neatbild par vietnes saturu.

 

Dalīties