LIAA Tehnoloģiju biznesa centra (TBC) prototipēšanas programmā PROTOTECH atbalstu jaunu prototipu izstrādei ieguvušas četras jaunas idejas.

Prototipa izstrādei 15 000 EUR grantu saņēmusi OLGA BOGDANOVA. Ar TBC atbalstu mērķis ir izstrādāt prototipu, lai aizvietotu esošos elektroenerģijas ģeneratorus uz fosilo kurināmo bāzes. Rezultātā radot daudzas reizes efektīvaku un zaļāku enerģijas ražošanas veidu (metodi) par tirgū esošo uz bio degvielas balstīto (dīzeļa ģeneratori, u.c.) metožu izmantošanu. Prototipa izstrādē kā Latvijas Universitātes partneris piedalās LU Fizikas matemātikas un optometrijas fakultātes un LU Cietvielas fizikas institūta pētnieki.

15 000 EUR grantu saņēmuši arī Toms Beinerts (SIA "EPM Rīga") pastāvīgo magnētu iekārtu izstrādei, Aiga Salmiņa  testiem, kas pierādītu zinātniskajā literatūrā aprakstītās polifenolu īpašības, un SIA “Semantic Intelligence” IT risinājuma izstrādei profesionāla līmeņa patentu analīzes platformai farmācijas profesionāļiem.

Iecerēts, ka līdz 2024. gada 30. aprīlim Tehnoloģiju biznesa centrs piesaistīs vismaz 98 biznesa ideju attīstītājus apmācībām un sniegs atbalstu vismaz 30 prototipu izstrādei, tiks izveidota koprades un satikšanās vieta tehnoloģiju radītājiem, tiks pulcēti kopienā un apvienoti zinoši un darboties griboši biznesa ideju attīstītāji.

Prototipu izstrāde norisinās Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un mazie un vidējie uzņēmumi” līdzfinansētā projektā (projekta Nr. TBCPRO/2022/82/P/1 "Tehnoloģiju biznesa centrs").

Vairāk informācijas

Dalīties