2023. gada 1. augustā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) viesojās Latvijas Republikas ekonomikas ministre Ilze Indriksone. Vizītes laikā ministrei un viņas biroja kolēģiem bija iespēja praktiski redzēt LU CFI daudzpusīgo darbību, ieskaitot Valsts pētījumu programmas (VPP) “Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma” projekta ietvaros notiekošās aktivitātes.

Ameklējot institūta nanotehnoloģiju centru un laboratorijas, kurās ik dienu tiek strādāts mikrofluīdikas, polimēru fotonikas, spektroskopijas, enerģijas materiālu un citās jomās, realizējot gan VPP pētījumus, gan dažādu citus projektus un grantus, kā arī ar industriju saistītus pasūtījumus, nozīmīgie viesi varēja iepazīties ar starptautiski atzītām zinātniskajām aktivitātēm, kas tiek īstenotas LU CFI.

Institūta direktors Andris Anspoks vizītes laikā dalījās ar ideju, ka Latvijā būtu jārada Eiropas līmeņa pilotlīnijas, lai uzlabotu vietējo zinātnieku un viņu darba rezultātu konkurētspēju globāli. “LU CFI, konkrēti, šobrīd redz divas iespējas – mikrofluīdikas ierīces un polimēru fotonika. Tādu Eiropas kopējā inovāciju un zinātnes telpā vēl nav,” pauda LU CFI vadītājs.

LU CFI ir starptautiski atzīts materiālzinātņu un starpdisciplināru pētījumu līderis Baltijas jūras reģionā. Tas ir viens no senākajiem pētniecības centriem Latvijā, kas kalpo par pamatu gan ekselentai zinātnei, gan mūsu dziļo tehnoloģiju uzņēmumiem, tādējādi parādot sevi kā nozīmīgu moderno materiālu pētījumu un tehnoloģiju pārneses centru ne vien Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā.

Dalīties