Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (Atbrīvošanas aleja 115, Rēzekne) 5. augustā no plkst. 11.00 līdz 15.00 notiks izgudrojumu un inovāciju festivāls “MINOX Latgale 2023”.

Lai veicinātu izgudrotājdarbību Latvijā, sekmētu izgudrojumu reālu ieviešanu dzīvē un tehniskās jaunrades izpausmi, aicinām ikvienu, kuram ir kāds izgudrojums vai jauninājums, pieteikties un piedalīties festivālā. Šajā izstādē apmeklētājiem paralēli izgudrojumiem būs iespēja iepazīties ar jaunākajām tehnoloģijām atsevišķās inovāciju nozarēs, kā arī kļūt par Rēzeknes pilsētas svētku dalībnieku.

Dalībai nav ne vecuma, ne arī citu ierobežojumu. Dalība festivālā ir bezmaksas. Pieteikumus var iesniegt līdz 31. jūlijam.

Mūsu institūta pētnieki Jānis Kleperis, Vladimirs Ņemcevs un Pēteris Lesničenoks ir piedalījušies 2018. gada festivālā ar izgudrojumu “Rūpnieciski izgatavojams ceļu un laukumu virsmu elastīgs bruģa segums un tā veidošanas process”, kas risina grunts autoceļu segumu ekspluatācijas problēmas – putēšanu sausā laikā un izdangāšanu mitros laika apstākļos.

Vairāk informācijas

Dalīties