20. jūnijā Eiropas Komisija atvērusi pieteikšanos Marijas Sklodovskas Kirī aktivitāšu MSCA and Citizens (European Researchers' Night and Researchers at Schools 2024-2025) konkursam.

MSCA and Citizens (European Researchers' Night and Researchers at Schools 2024-2025) konkursa mērķis ir tuvināt pētniecību un pētniekus sabiedrībai kopumā, īpaši koncentrējoties uz ģimenēm, skolēniem un studentiem. Tas tiek darīts, organizējot Eiropas Zinātnieku nakti — pētniecības komunikācijas un veicināšanas pasākumu, kas notiek visās ES dalībvalstīs un programmas “Apvārsnis Eiropa” asociētajās valstīs un kura mērķis ir:

  • veicināt izcilības pētniecības projektus visā Eiropā un ārpus tās;
  • palielināt plašas sabiedrības izpratni par pētniecības un inovācijas nozīmi un ieguvumiem un parādīt to konkrēto ietekmi uz iedzīvotāju ikdienas dzīvi;
  • palielināt jauniešu interesi par zinātni un pētnieku karjeru.

Eiropas Zinātnieku nakti var organizēt vai nu viena vai vairākas organizācijas, kas veido partnerību reģionālā, valsts vai starptautiskā līmenī. Eiropas Zinātnieku nakts nodrošina finansējumu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar pasākumu organizēšanu, kas var ilgt līdz divām dienām: tie var sākties piektdien un turpināties nākamajā dienā.

Vairāk par MSCA and Citizens konkursu

Dalīties