V Pasaules latviešu zinātnieku kongress “Zinātne Latvijai” tematiski iedalīts trīs pamattēmās – Zinātnes ietekme, Zaļā pārveide un Digitālā transformācija –, lai uzsvērtu zinātnes pievienoto vērtību sociāli, tehnoloģiski, ekonomiski un kultūras ziņā bagātinošā veidā, veicinot gudras, veselīgas, atvērtas, tehnoloģiski attīstītas, sociāli iekļaujošas un valstiski atbildīgas sabiedrības veidošanos.

V Pasaules latviešu zinātnieku kongresā “Zinātne Latvijai” stenda referāti tiks prezentēti kongresa laikā 28. un 29. jūnijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā uz 16 ekrāniem. Katrs stenda referāts būs apskatāms 20-30 minūtes pēc iepriekš publicēta grafika un papildus stenda referāti tiks publicēti kongresa komunikācijas platformā un kongresa tīmekļa vietnē, kur ikviens kongresa dalībnieks varēs to apskatīt. Stenda referātu autori konkrētajos laikos būs pie sava stenda, lai tiktos ar interesentiem un prezentētu savu pētījumu arī mutiski.

Starp stenda referātiem par tēmu “Zinātnes ietekme” ir mūsu institūta EXAFS spektroskopijas laboratorijas vadītājs Aleksejs Kuzmins ar referātu “Non-contact nanothermometry based on X-ray absorption spectra”.

Ar stenda referātu sarakstu var iepazīties šeit.

Dalīties