Atbildes uz jautājumiem par un ap tehnoloģijām un digitalizāciju varēs meklēt sarunu festivālā “Lampa”, kurš norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsīs. Pilsētvides digitalizācija, sieviete tehnoloģijās, jaunuzņēmumu ekosistēmas nākotne – šīs ir vien dažas no tēmām, kas tiks apskatītas Tehnoloģiju un inovāciju teltī visa festivāla norises garumā. Taču tā nebūt nebūs vienīgā vieta sarunu festivālā Lampa, kas iedvesmos sarunām par tehnoloģijām un digitalizāciju.

Par mākslīgā intelekta attīstību un to, kāda būs tā mijiedarbība ar cilvēci nākotnē, psihologi, zinātnieki, digitālo paradumu pētnieki, sociālantropologi un citi eksperti sarunāsies diskusijā “ChatGPT: vai sākas mākslīgā intelekta dominance pār cilvēci?” un zinātnes kafejnīcā “Mākslīgais intelekts – cilvēka labākais draugs vai lielākais drauds?”

Par to, kādas ir nākotnes profesijas un tehnoloģijas un kas palīdzēs tās nodrošināt, TV3 analītiskajā raidījumā “Kolektīvais saprāts” uz skatuves “Dots” spriedīs žurnālists Jānis Krēvics un mākslīgā intelekta attīstītājs un jaunuzņēmējs Zigmārs Bērziņš.

Intelektuālā īpašuma aizsardzība ir mūsu laikmeta vērtība – tāpat kā demokrātiska sabiedrība. Par to, kas jāzina mūsu tiesību un privātuma aizsardzībai internetā, runās Patentu valdes un Datu valsts inspekcijas diskusijā “NEnopietns randiņš ar nopietnām sekām”.

Vairāk informācijas

Dalīties