Uzņēmējdarbības veicināšanas programmas “Inovāciju akadēmija” otrās sezonas noslēdzošajā pasākumā – Demo dienā – 33 komandas prezentēja savus pirmsakcelerācijas programmā izstrādātos projektus. Pasākums notika 2. jūnijā, “Tech Picnic” laikā mākslas telpā “Noass”.

16 nedēļu garumā 40 komandām – biznesa ideju autoriem un jaunajiem uzņēmējiem – bija iespēja strādāt pie savu risinājumu attīstības pieredzējušu jaunuzņēmumu ekosistēmas mentoru un starptautiski atzītu lektoru pavadībā. Mācību laikā komandām un pieteiktajām idejām tika sniegts atbalsts pētniecībai, ideju attīstībai, prototipēšanai, kā arī biznesa ideju realizēšanai konkurētspējīgos uzņēmējdarbības projektos. Programmas laikā ar komandām strādāja vairāk nekā 60 mentori, tajā skaitā “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone, “Starwatcher.io” līdzdibinātājs Ernests Štāls, “Truesix” līdzdibinātāja un vadītāja Jūlija Giforda, “Longenesis” līdzdibinātājs un izpilddirektors Emīls Sjundjukovs u.c.

Šī ir jau otrā “Inovāciju akadēmijas” programma. Pirmajā uzsaukumā pērn tika uzņemti 198 dalībnieki, rakstīja Labs of Latvia. Otrajam posmam – pirmsakcelerācijai – pieteicās 35 inovatīvas idejas un to komandas. Tās apguva agrīnas stadijas prototipēšanas rīkus un metodes, kā arī izveidoja savu ideju pirmos prototipus. Tie tika izmantoti, lai tālāk turpinātu attīstīt un testēt savu ideju dzīvotspēju.

Programmu absolvēja 27 komandas. To dalībnieki izstrādāja jaunus produktus un risinājumus zaļo tehnoloģiju, audio tehnoloģiju, dzīvības zinātnes un veselības tehnoloģiju, izglītības, reklāmas, finanšu tehnoloģiju un robotikas jomās.

Vairāk informācijas

Dalīties