Ekonomikas ministre Ilze Indriksone š.g. 2. jūnijā pasniedza Ministru kabineta un Ekonomikas ministrijas Atzinības rakstus vairākiem spožiem uzņēmumiem, organizācijām un personībām, kas radījuši unikālas, pasaulē pieprasītas inovācijas un guvuši ievērojamus panākumus pasaules mērogā ar misijas apziņu par Latvijas valsts vārda nešanu pasaulē.

Viens no atzinības rakstu saņēmējiem ir mūsu institūts, kas atzīts par vienu no spēcīgākajiem materiālzinātnes nozares līderiem Eiropā un izteiktu līderi Baltijā. Atzinība saņemta par ieguldījumu materiālzinātnes nozares un valsts tautsaimniecības attīstībā. Institūts ne tikai rada izcilu un pielietojamu zinātni, bet lielu uzmanību pievērš arī izstrādāto tehnoloģiju komercializācijai. Institūtā izstrādā funkcionālos materiālus elektronikas un fotonikai, tāpat strādā pie nanotehnoloģijām, nanokompozītiem un keramikas, plāno kārtiņu un pārklājumu tehnoloģijām, kā arī veic materiālu struktūras un īpašību teorētiskos un eksperimentālos pētījumus.

Atzinības rakstus saņēmušas arī tādas organizācijas kā Latvijas Organiskās sintēzes institūts, SIA "Light Guide Optics International", SIA "Eventech" un SIA "Gaujas Koks".

Vairāk informācijas

Dalīties