Iecerēts, ka jau šogad Latvijā tiks izveidots Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centrs, kur piecu gadu laikā atbalstīs 25 jaunuzņēmumus. Lai izveidotu šo centru, līdz 14. jūnijam konsorciji var iesniegt savu piedāvājumu.

Uzvarētāju izvēlēsies Eiropas Kosmosa aģentūra. Jaunais centrs strādās pēc vienota Eiropas Kosmosa aģentūras regulējuma, atbalsta un sadarbības noteikumiem.

Kad Latvija pievienojās Eiropas Kosmosa aģentūrai asociētās dalībvalsts statusā, kļuva iespējams izveidot aģentūras Biznesa inkubācijas centru Latvijā. Iecerēts, ka tas attīstīs kompetences kosmosa jomā un veidos jaunus jaunuzņēmumus kosmosa nozarē, palīdzēs vietējiem uzņēmumiem iekļauties pasaules kosmosa tehnoloģiju tīklos, saglabājot saikni ar Latviju, kā arī veicinās kosmosa tehnoloģiju pārnesi citās jomās.

Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centra Latvijā mērķi ir radīt un attīstīt kosmosa tehnoloģiju zinātņietilpīgus uzņēmumus, atbalstīt nozares izaugsmi, kā arī veicināt kosmosa tehnoloģiju pārnesi citās valsts prioritārajās viedās specializācijas stratēģijas nozarēs, piemēram, viedajās inženiersistēmās, materiālzinātnē, fotonikā un optikā, elektronikā, pārtikas un veselības aprūpes nozarē, vides tehnoloģijās, informācijas un komunikācijas tehnoloģijās.

Konsorcijam, kurš uzvarēs konkursā, ar Eiropas Kosmosa aģentūru būs piecu gadu līgums. Šajā laikā Biznesa inkubācijas centrs atbalstīs piecus jaunuzņēmumus gadā, katram no tiem nodrošinot divu gadu inkubāciju.

Vairāk informācijas

Dalīties