Interesenti tiek aicināti veidot konsorcijus un piedalīties konkursā, lai Latvijā izveidotu Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centru. Latvijas centra darbību īstenos organizāciju komanda, kas atklātā konkursā līdz 14. jūnijam iesniegs labāko piedāvājumu.

Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centrs ir Eiropas Kosmosa aģentūras platforma.  Tas ir nozīmīgs atspēriena punkts inovāciju un kosmosa uzņēmumu attīstībai, kā arī pieeja Eiropas un pasaules kosmosa nozarei. Pašlaik Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centru tīklā ir 26 centri 19 Eiropas valstīs.

Eiropas Kosmosa aģentūras Biznesa inkubācijas centra izveide Latvijā ir Izglītības un zinātnes ministrijas un Ekonomikas ministrijas kopīga iniciatīva, kas veicinās zinātnes komercializāciju un Latvijas kosmosa industrijas turpmāko attīstību.

Latvijas centra mērķis būs radīt un attīstīt zinātniski ietilpīgus uzņēmumus kosmosa tehnoloģiju jomā, kā arī kosmosa tehnoloģiju pārnesi citās valsts prioritārajās viedās specializācijas nozarēs, piemēram, robotikā, materiālzinātnē, elektronikā, pārtikas un veselības aprūpes nozarē, vides tehnoloģijās u. tml.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu

Dalīties