AS “Electrify H2” ir sācis darbu pie motorlaivas izstrādes, kas darbosies ar ūdeņradi. Lai piesaistītu papildu kapitālu tehnoloģijas izstrādei, uzņēmuma īpašnieki ir nolēmuši ļaut individuāliem investoriem kļūt par 20% uzņēmuma daļu akcionāriem. Šim mērķim izvēlēta platforma “CrowdedHero”. Tajā par uzņēmuma līdzīpašnieku var kļūt jebkurš interesents.

AS “Electrify H2” ir Latvijā bāzēts un 100% vietēja kapitāla uzņēmums, kura dibinātājs – SIA “Electrify” – nodarbojas ar sērijveida kravas mikroautobusu pārveidi par elektriskiem pasažieru mikroautobusiem. Jaunā uzņēmuma iecere paredz izstrādāt pilnībā ar ūdeņradi darbināmas motorlaivas, piedāvājot vēl ilgtspējīgākus transporta risinājumus ne tikai Latvijas tirgum.

Uzņēmums izstrādā motorlaivu, kas balstīsies uz ūdeņraža molekulu tehnoloģiju, kuras vienīgais radītais blakusprodukts ir tīrs ūdens. “Electrify H2” galvenais inženieris Kristaps Dambis stāsta, ka šīs motorlaivas veiktspējas ziņā būs ievērojami pārākas nekā peldlīdzekļi, kas aprīkoti tikai ar elektromotoru. Tādējādi tiks nodrošināta spēja veikt garāku attālumu un energoietilpīgāku uzdevumu.

Vairāk informācijas

Dalīties