20. un 21. aprīlī Rīgā norisinājās "Deep Tech Atelier" konference, kura pulcēja 1443 dalībniekus no 40 valstīm, tostarp lielas delegācijas no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Vācijas, Lietuvas, Izraēlas un Ungārijas. Divu dienu laikā uzņēmēji, investori un zinātnieki apsprieda tehnoloģiski intensīvu biznesa ideju īstenošanas priekšnoteikumus, kā arī veidoja jaunas komandas turpmākai sadarbībai. Kopumā konferencē tika aizvadītas 332 iepriekš pieteiktas biznesa tikšanās un visliekākā interese dalībniekiem bija par mākslīgā intelekta risinājumiem.

Līdztekus aizraujošām starptautiski atzītu lektoru prezentācijām konferencē bija arī plaša EXPO zona, kurā uzņēmēji un atbalsta organizācijas sniedza informāciju un prezentēja savus produktus.  Īpaši lielu uzmanību izpelnījās jaunuzņēmumu prezentāciju sesija, kurā šo uzņēmumu komandas stāstīja par savu produktu, lai piesaistītu investoru uzmanību.

“Deep Tech Atelier” laikā jau otro gadu norisinājās arī Eiropas kosmosa aģentūras dienas Latvijā, pulcējot šīs nozares pārstāvjus no daudzām pasaules valstīm. Iecerēts, ka tuvākajā laikā ar Eiropas kosmosa aģentūras atbalstu Latvijā tiks dibināts nozares inkubators, kurā uzņēmumi varēs saņemt atbalstu savu ieceru īstenošanai. 

Kā papildus pievienotā vērtība konferencei šogad bija arī īpašs pasākums sadarbībā ar Zviedrijas un Somijas fotonikas un optikas nozaru asociācijām, lai veicinātu sadarbību ar šo valstu uzņēmumiem un pētniecības institūcijām.

Konferences laikā notiks arī Norvēģijas grantu programmas “Bizness un Inovācijas” vidusposma pasākums, kurā tika atzīmēti projektu veiksmes stāsti, organizēta praktiskā darbnīca par rūpniecisko dizainu, kā arī notika diskusija par inovāciju ietekmi klimata mērķu sasniegšanā.

Pasākumā piedalījās arī vairāki mūsu institūta pārstāvji - Arturs Bundulis paneļdiskusijā stāstīja par to, kā fotonikas joma virza dažādu zinātnes jomu attīstību - sākot ar elektroniku, līdz pat kvantu tehnoloģijām. Pēteris Lesničenoks iepazīstināja atjaunojamo energoresursu fanus un interesentus ar ūdeņraža kā enerģijas avota pielietojamību un izaicinājumiem Baltijas valstu kontekstā. Savukārt LU CFI direktors Andris Anspoks 20. aprīlī uz konferences galvenās skatuves dalījās pieredzē saistībā ar zinātnes komercializāciju, bet 21. aprīlī - vadīja konferences elektronikas un fotonikas forumu.

Vairāk par pasākumu un tā dalībniekiem

Dalīties