15. aprīlī Rīgā tika aizvadīts trešais Latvijas Fizikas festivāls, kas pulcēja vairāk nekā trīs tūkstošus apmeklētāju. Festivāla ietvaros noslēdzās arī AS “Latvenergo” organizētais 28. skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments”. Starp 231 komandu erudītākā fizikā šogad bija Saldus vidusskolas komanda “Gudrība un daile” skolotājas Ineses Dravnieces vadībā.

Konkursa ietvaros veiktajā aptaujā 81 % skolēnu norādījis, ka motivējošam skolotājam ir nozīmīga loma fizikas apguvē. Uzvarētāju komandas skolotāja atzīst, ka lielākā motivācija skolotāja darbam ir bērnu prieks un gandarījums.

Latvijas Fizikas festivāla mērķis ir ikvienam saistošā, interesantā un praktiskā veidā parādītgan fizikas, gan citu eksakto mācību priekšmetu aizraujošo pusi, kā arī novērtēt talantīgākos skolēnus Latvijā. Pasākumā visas dienas garumā darbojās dažādas eksakto zinātņu izpētes stacijas un notika izzinoši pasākumi, piemēram, diskusija “STEM izglītība Alpha paaudzei: ko varam darīt jau šodien, lai eksakto zinātņu popularitāte augtu?” un jautājumu un atbilžu sesija “Ko nozīmē būt fiziķim?” ar Vjačeslavu Kaščejevu. Visi konkursa dalībnieki vienojās “FIZMIX Eksperiments” lielajā izaicinājumā, kura laikā 60 visu pusfinālistu izgatavotās “robotrokas”vienlaicīgi izpildīja stilizētu deju. Vērojot skolēnu erudīcijas konkursa pusfinālu un finālu, pasākuma apmeklētājiem bija iespēja papildināt savas zināšanas par nākotnes enerģiju.

Vairāk informācijas

Dalīties