“Esi” studentu inovāciju programmas inkubācijas otro programmu absolvē 11 komandas. Tās strādā pie dažādu ideju attīstības – sākot ar kukurūzas cietes pārklājumu vienreizlietojamiem traukiem un beidzot ar inovatīvu ūdens attīrīšanas iekārtu.

Inkubatora komandas pie savām idejām strādāja četrus mēnešus. To laikā komandas testēja savas biznesa idejas, un tagad tās ieņēmušas taustāmas aprises. Šajā periodā mentori palīdzēja izpētīt noskatīto tirgu, veidot produkta vai pakalpojuma prototipu un to pārbaudīt, iesaistot galalietotāju. Pirmā prototipa izstrādei komandas varēja izmantot programmā piedāvāto 4500 eiro finansējumu.

Drīzumā sāksies nākamā “Esi” programma, kurā dalībniekus uzņēma ziemā. Šī būs jau trešā inkubācijas programma.

“Esi” inkubatoru organizē studentu inovācijas programma “Esi” sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu un “TechHub Riga”. Programmu kopīgi īsteno vairāki partneri – Rīgas Ekonomikas augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Juridiskā augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, konsultāciju uzņēmums “Civitta Latvija” un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, “Zero Waste Latvia”, “TechHub Riga”, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, Rēzeknes Biznesa asociācija un Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija.

Vairāk informācijas

Dalīties