Baltijā vērienīgākā zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konferences “Deep Tech Atelier”, kas vienkopus pulcē pētniecības organizācijas, industrijas ekspertus, zinātniskos jaunuzņēmumus, valsts pārvaldes pārstāvjus un tehnoloģiju interesentus, ietvaros 20. un 21. aprīlī Rīgā norisināsies Ziemeļvalstu optikas un fotonikas (NOP) konference, tostarp plakātu sesija un izstādes stendi, kur būs sastopams arī LU Cietvielu fizikas institūts un zīmols "Materize", kas veicina savstarpējo sadarbību augsto tehnoloģiju jomā materiālzinātnēs ar industriju un uzņēmumiem.

“Deep Tech Atelier” laikā jau otro gadu norisināsies arī Eiropas Kosmosa aģentūras dienas Latvijā, pulcējot šīs nozares pārstāvjus no daudzām pasaules valstīm. Kā papildus pievienotā vērtība konferencei šogad būs arī īpašs pasākums sadarbībā ar Zviedrijas un Somijas fotonikas un optikas nozaru asociācijām, lai veicinātu sadarbību ar šo valstu uzņēmumiem un pētniecības institūcijām.

Konferences laikā notiks arī Norvēģijas grantu programmas “Bizness un inovācijas” vidusposma pasākums, kurā tiks atzīmēti projektu veiksmes stāsti, organizēta praktiskā darbnīca par rūpniecisko dizainu, kā arī notiks diskusija par inovāciju ietekmi klimata mērķu sasniegšanā.

“Deep Tech Atelier” ir konference, praktisku semināru kopums un nozares kontaktbirža, kas Rīgā norisinās jau piekto reizi, ik gadu pulcējot plašu dalībnieku skaitu no daudzām pasaules valstīm. “Deep Tech Atelier” ir vērienīgākais notikums Baltijā, kas ir veltīts tieši zinātņietilpīgās ekosistēmas un nozares attīstībai.

Šogad konferences “Deep Tech Atelier” galvenais fokuss būs vērsts uz kosmosa un fotonikas nozaru tehnoloģijām. Uz piecām skatuvēm starptautiski atzīti lektori dalīsies ar savām atziņām par jaunākajām tendencēm, zinātniskajiem atklājumiem un iespējām piesaistīt finansējumu savu biznesa ieceru attīstībai.

Vairāk informācijas

Dalīties