Vairākus mēnešus jaunieši no 145 Latvijas skolām pārbaudīja savas zināšanas skolēnu erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments”, un ir zināms, kuras komandas iekļuvušas pusfinālā. Konkurss noslēgsies 15. aprīlī Rīgā, “Hanzas peronā”, kur visas dienas garumā norisināsies Latvijas Fizikas festivāls. Tā ietvaros paredzēta plaša un daudzveidīga programma, tostarp pasākumā ar savu stendu būsim pārstāvēti arī mēs, LU Cietvielu fizikas institūts. Tāpat pasākuma laikā notiks arī konkursa “FIZMIX Eksperiments” noslēguma kārtu norise un uzvarētāju noskaidrošana.

Skolēnu erudīcijas konkurss norisinās jau 28. gadu, un šogad tam pieteicās 1155 skolēni no visas Latvijas. Vissīvākā konkurence par iespēju iekļūt konkursa pusfinālā bija Rīgā un Kurzemē – Rīgu pārstāvēja 49, bet Kurzemi – 48 komandas. Latgalē šoreiz sacentās 41 komanda, Vidzemē – 37, Zemgalē – 32, savukārt Rīgas reģionu pārstāvēja 24 komandas. Iespēju cīnīties pusfinālā, kas notiks klātienē, Latvijas Fizikas festivālā, ieguva katra reģiona desmit erudītākās komandas - 10 no katra Latvijas reģiona un Rīgas pilsētas..

Mūsu institūts ir viens no konkursa sadarbības partneriem, bet Segnetoelektrisko materiālu laboratorijas vadošā pētniece Marija Dunce šī gada konkursā ir dabai draudzīgas fizikas un pētniecības eksperte.

Vairāk informācijas

Dalīties