22. martā Izglītības un zinātnes ministrijā notika produktīva Inovāciju un pētniecības pārvaldības padomes sēde, kurā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrija ministre Anda Čakša un Ekonomikas ministrija ministre Ilze Indriksone.

Sēdē Latvijas Zinātnes padome un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra - LIAA prezentēja rīcības plānus 2023. gadam. Sēdē tika uzklausīti divi RIS3 jomu vadības grupu ziņojumi par nozares (industrijas un zinātnes) prioritātēm un nozares veicamajiem pasākumiem jomu stratēģijās noteikto mērķu sasniegšanai:

  • biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija jomā;
  • fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas jomā;

Lai Latvijas zinātne un inovācijas spētu attīstīties un sniegt reālu ieguldījumu Latvijas ekonomikas transformācijā caur augstākas pievienotas vērtības produktiem un pakalpojumiem, LZP un LIAA būs liela nozīme. Zinātne un inovācijas ir cieši saistītas. Abām iestādēm ir kritiski svarīgi nodrošināt proaktīvu savstarpējo sadarbību. Vēl lielāku atbildību zinātnes un inovāciju politikas ieviešanā gan LZP, gan LIAA uzliek 2023. gada valsts budžetā līdz šīm nebijušā apmērā piešķirtais papildu finansējums pētniecībai un attīstība.

Papildinformācija

Dalīties