Baltijas Asambleja līdz 1. jūnijam aicina pieteikt darbus ikgadējai Baltijas Asamblejas balvai literatūrā, mākslā un zinātnē. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro, un tās piešķir reizi gadā gadskārtējā Baltijas Asamblejas sesijā.

Balvu zinātnē piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabas zinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme, tas rada nopietnu stimulu Baltijas reģionā un ir publicēts pēdējo piecu gadu laikā.

Baltijas Asamblejas balvu zinātnē ir saņēmuši vairāki Latvijas zinātnieki. Piemēram, Baltijas Asamblejas 2020. gada balvu zinātnē saņēma mūsu institūta zinātnieks, fiziķis Roberts Eglītis. Viņu apbalvoja par par pētījumu ciklu “Teorētiski aprēķini jauniem materiāliem enerģijas iegūšanai un uzglabāšanai”.

Baltijas Asamblejas balva ir nodibināta 1994. gadā, lai sekmētu literatūras, mākslas un zinātnes attīstību Baltijas valstīs un novērtētu izcilākos sniegumus šajās nozarēs. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro, un tās piešķir reizi gadā gadskārtējā Baltijas Asamblejas sesijā.

Vairāk informācijas

Dalīties