Februārī Latvijas Universitātes (LU) 81. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros notika augstskolu fizikas izglītības praktiķu seminārs “Fizika. Izglītība. Prakse”. Tajā ar prezentāciju uzstājās arī LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes pasniedzējs un pētnieks, Fizika I kursa metodisko materiālu izstrādes grupas vadītājs Ģirts Zāģeris.

Viņš dalījās pieredzē par sadarbību starp augstskolas pasniedzējiem, skolotājiem, industriju un politikas veidotājiem fizikas izglītības kvalitātes uzlabošanā, detalizētāk analizējot Fizika I metodisko materiālu izstrādes nepieciešamību.

Ģirts Zāģeris semināra dalībniekus iepazīstināja ar projekta gaitu un pirmajiem secinājumiem, īpaši atzīmējot aprobācijā iesaistīto skolotāju lomu un viņu pozitīvo novērtējumu par šāda projekta īstenošanu, komunikāciju ar skolotājiem un jau izstrādātajiem materiāliem.

Metodiskie materiāli kursam Fizika I ar detalizāciju līdz katrai stundai tiks izstrādāti un skolotājiem bez maksas būs pieejami līdz 1. septembrim. Skolotāji tos varēs papildināt un pielāgot savām vajadzībām klasē.

Vairāk informācijas

Dalīties